Artúr fogyasztói blogja

Fogkrém

2021. december 16. 22:06 - Liberális Artúr

Frisstíve: 2022. január 10.

Története: Természetesen egyidős az emberiséggel. Dél- és Nyugat-Ázsiában, illetve Afrikában tisztító-fertőtlenítő hatású növényeket rágcsáltak, a mai napig némi vallásos hagyománya van az iszlám világban a miswak rágcsálásának. Az ókori egyiptomiak, görögök és rómaiak porított ásványi anyagokat kentek a fogukra-ínyükre, ez a típus a 19. században terjedt el igazán és került kereskedelmi forgalomba. Fogporokat a mai napig kapni.

Kép: aliexpress.com

Az elsők, az eredetiek, a legrégebbiek: Bár fogkrém már létezett a 18. században is, csak a huszadik század első felében váltotta ki a fogporokat. A régebbi márkák közé tartozik az amerikai Colgate (1873), az indiai Dabur (1884), az osztrák Kalodont (1887) és az amerikai Sozodont (1889).

Kép: americanhistory.si.edu

Ikonikus példányok: -

Kép: -

A legjobbak:

 

Kép: ben-anna.com

A magyarok: Az alábbi márkákat találtam egyelőre, aki ismer még, jöhet kommentben.

 

Kép: emag.hu

Tapasztalatok

  • Herbária: Nagyon fura, kellemetlen íze van. Biztos szokható, de a mentol után fura.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfogyaszt.blog.hu/api/trackback/id/tr9116784922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása