Artúr fogyasztói blogja

Tusfürdő

2021. december 09. 07:43 - Liberális Artúr

Frissítve: 2022. január 10.

Története: Ezt egy az egyben bemásolhatnám szinte a mosogatószerről szóló posztomból: A szappan adott zsírsav sója, hagyományosan szénsav nátriumsója, azaz nátrium-karbonát, más néven szóda. Már a sumérok is készítettek szappant legalább i. e. 2800 körül olaj és hamu összedolgozásával, ezt használták tisztításhoz. A folyékony szappant először 1865-ben szabadalmaztatta az amerikai William Shepphard, de a dolog csak 1898-ban vált népszerűvé B.J. Johnson Palmolive-jával.

Kép: slideplayer.com

Az elsők, az eredetiek, a legrégebbiek: -

Kép: -

Ikonikus példányok: -

Kép: -

A legjobbak:

 

Kép: dove.com

A magyarok: Az alábbi márkákat találtam egyelőre, aki ismer még, jöhet kommentben. A Baba és a Gabi már nincsenek magyar tulajdonban.

A szépségápolási márkák közül az Ilcsi hungarikum, a Yamuna szőlőmagolajos termékei pedig elnyerték az Érték és minőség díjat.

 

Kép: ilcsi.com

Tapsztalatok:

  • Yamuna: Nem vált be. Nem mondom, hogy rossz volt, de nem habzott és valamelyest szárította a bőrömet is.
  • Bioderma: Rendben van, csak nem pumpás.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfogyaszt.blog.hu/api/trackback/id/tr3116777496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása