Artúr fogyasztói blogja

Zokni

2021. október 12. 09:33 - Liberális Artúr

Története: Szokásosan indítva, valószínűleg ez is egyidős lehet az emberiséggel, hiszen kezdetben ez csupán egy bokára kötözött bőrdarab lehetett, amit később lábfejre csavart rongy váltott fel. Az első megmaradt zoknit az i. sz. 4-6. századi Egyiptomban találták. Az ipari forradalommal kb. a 19. századra jutottunk el oda, hogy kellően olcsóvá vált szélesebb néprétegeteknek is. Érdekesség: Jelenleg a zoknik mintegy harmadát a kínai Datang kisvárosban gyártják, ennek köszönhetően Sock Citynek becézik a települést.

Kép: wikipedia.org

Az elsők, az eredetiek, a legrégebbiek: Nem találtam meg, de a legrégebbiek között lehet a királyi beszállító, brit Corgi.

Kép: sirgordonbennett.com

Ikonikus példányok: -

Kép: -

A legjobbak: Természetesen nincs kifejezett zokni-díj, de vannak:

Kép: red-dot.org

A magyarok: Elég sok magyarnak tűnő céget találtam, akik zoknikkal foglalkoznak, a teljesség igénye nélkül: Atlas for Men, Bokatex, Herbert, Pataki, Prince, TOPP. Hagyományos magyar zoknikról nem találtam infót.

Kép: bokatex.hu

Szólj hozzá!
Címkék: divat

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfogyaszt.blog.hu/api/trackback/id/tr1416718180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása