Artúr fogyasztói blogja

Mosószer (mosógél kapszula)

2021. december 15. 19:51 - Liberális Artúr

Története: Ezt egy az egyben bemásolhatnám szinte a mosogatószerről szóló posztomból: A szappan adott zsírsav sója, hagyományosan szénsav nátriumsója, azaz nátrium-karbonát, más néven szóda. Már a sumérok is készítettek szappant legalább i. e. 2800 körül olaj és hamu összedolgozásával, ezt használták tisztításhoz. A nagy változást természetesen újfent a német vegyipar hozta 1917-ben, amikor a világháború miatti szappanhiányt kénytelenek voltak vegyszerrel kiváltani.

Kép: slideplayer.com

Az elsők, az eredetiek, a legrégebbiek: Az egyik első mosószermárka az 1932-es, német Fewa (később Perwoll), illetve az 1933-as, amerikai Dreft. Az első folyékony mosószer az 1956-os, amerikai Wisk volt (ma Persil). Na de ami engem érdekel, mert az számomra a legkényelmesebb, az a mosógél kapszula, az pedig 2012-es termék az amerikai Tide-tól, noha hasonló megoldásokkal próbálkoztak már az 1960-as évektől.

Kép: wikipedia.org

Ikonikus példányok: -

Kép: -

A legjobbak:

 

Kép: tiide.com

A magyarok: Az alábbi márkákat találtam egyelőre, aki ismer még, jöhet kommentben. A Tomi már nincs magyar tulajdonban.

  • -

 

Kép: -

Tapasztalatok:

  • A mosódiós kapszulák nekem nem jöttek be, ezeket nem ajánlom, mert nincs illatuk.
  • A Perwoll 30 fokon nem oldódik fel teljesen.
Szólj hozzá!
Címkék: higiénia

A bejegyzés trackback címe:

https://arturfogyaszt.blog.hu/api/trackback/id/tr5316782874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása